2016 m. sausio 25 d., pirmadienis

Aš už geresnį internetą!

Sveiki,

Norėčiau padiskutuoti viena tema „Geresnis internetas“. Manau daugelis dabar dažnai girdi žiniasklaidoje, televizijoje ar socialinėje erdvėje apie dabartinę žmonių priklausomybę nuo elektroninių prietaisų, socialinių tinklų, problemų internete. Keletas iš jūsų net girdėjęs apie „Saugų internetą“. Tačiau, ar nors vienas rimtai susimąstėte apie tai, kuo galite prisidėti prie geresnės ateities? Ar nors kartą buvote trumpam sustojęs, pažiūrėjęs pro langą ir valandėlę pagalvojęs kaip galiu padėti kitiems ir pačiam sau būti saugesniam ir geresniam internete? 

Geresnis internetas būtų ne tik saugus, bet ir draugiškas, pritaikytas visiems ir kiekvienam atskirai. Jame visi jaustųsi saugūs, būtų žymiai daugiau tolerancijos, nebūtų rasizmo. Būtų tobula ar ne? Tik kaip to pasiekti? 

Manau reikėtų sutelkti kuo daugiau bendraminčių, jiems kurti naujas programas, daugiau bendrauti su aplinkiniais, sužinoti ko žmonėms reikia, kad internetas būtų jiems geresnis. Aš palaikau geresnio interneto idėją, tačiau manęs vienos neužtenka!!! Reikia telkti kuo daugiau bendraminčių ir kuo daugiau su jais nuveikti. 

Tačiau mes, norintys gėrio, negalime padaryti interneto visiškai saugaus ir draugiško, nes turi pasikeisti ne tik interneto trūkumai, bet ir žmonių mąstysena. Žmonės turi norėti gėrio, ne tik reikalauti jo iš kitų. Kiekvienas turėtumėme pradėti nuo savęs ir nesižvalgyti kaimynui per tvorą, jei pas jus kieme žolė nenupjauta. 

Pamąstykite!!! Tai tikrai svarbu, nes mūsų visuomenė kuo toliau, tuo labiau darosi priklausoma nuo interneto, ir jeigu mes nekeisime blogėjančios padėties, patys sau kasame duobę. Taigi kaip sakė Mahatma Ghandi „Būk tas pokytis pasaulyje, kurį tu nori matyti.“

Jeigu tu esi 14 -18 metų ir nori susitikti su bendraminčiais,  bendradarbiauti  ir prisijungti prie šio pokyčio ir geresnės ateities daugiau informacijos ieškok:
http://www.draugiskasinternetas.lt/lt/youth/jaunimo_forumas arba Facebook paskyroje https://www.facebook.com/draugiskas.internetas/

Jeigu nori pasiskaityti apie tarptautinius projektus informacijos ieškok :
https://www.betterinternetforkids.eu/




Viktorija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą